(VIDEO) Predsednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara, zajedno sa svojom zamenicom, gostovala je u emisiji „Info jutro“

Predsednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara, Nevena Maksimović, zajedno sa svojom zamenicom, Draganom Đurić, gostovala je danas u emisiji „Info jutro“ na Informer televiziji.

Tema je bila „Žene u političkoj areni“, a samo neka od pitanja su bila da li je glas žene u politici, u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na drugim važnim pozicijama izuzetno potreban kako bi se problemi sagledali na pravi način, da li je realan uticaj koje žene ostvaruju sa pozicije političke moći i dalje upitan, da li je politika i dalje muški posao i može li žena postati predsednik Srbije, na koja je odgovarala predsednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara, Nevena Maksimović, kao i njena zamenica Dragana Đurić.

Nevena je istakla da je nakon što je imenovana za predsednicu Skupštine GO Zvezdara, krenula u realizaju projekata, kojima cilj direktna komunikacija sa građanima, da treba saslušati sve građane, od najmlađeg do najstarijeg, samohrane majke, penzioneri…

Takođe, istakla je da je jako bitan tim sa kojim sarađuješ i da su na čelu Skupštine GO Zvezdara postavljene 4 žene, ali da je pre svega važno napomenuti da je u Opštini Zvezdara postavljen tim mladih ljudi, među kojima su i starije, iskusnije kolege, jer mladost i iskustvo su dobitna kombinacija.

Napomenula je tim u poslu jako bitan, jer kao pojedinac možeš jako malo, ali kada si u timu, u kom vlada kolegijalnot, možeš sve. Zahvalna je svim svojim kolegama i saradnicima, kao i predsedniku Opštine, na odličnoj komunikaciji i podršci.

Veoma je bitno napomenuti da od ukupnog broja zaposlenih u Opštini Zvezdara, 63,74 odsto čine žene, po čemu naša Opština prednjači u odnosu na ostale.

Ostatak intervjua možete poslušati u snimku ispod teksta:

Informer

Tagovi:

Pročitajte još: