U organizaciji udruženja „Svi na vagu“ i Saveta za zdravlje Gradske opštine Zvezdara, u Opštini je održano predavanje na temu „Prirodne metode unapređenja zdravlja“.
Stručnjaci iz oblasti nutricionizma i javnog zdravlja govorili su o značaju pravilne ishrane i primeni prirodnih metoda koje doprinose očuvanju zdravlja i boljem kvalitetu života.
U ime Saveta za zdravlje GO Zvezdara, prisutne je pozdravila predsednica Saveta i članica Veća Milena Babić, koja se zahvalila svima na prisustvu i istakla značaj ovakvih događaja.
„Veliko nam je zadovoljstvo što danas, zajedno sa udruženjem ‘Svi na vagu’, učestvujemo u događaju koji podstiče svest o važnosti očuvanja zdravlja i primeni prirodnih metoda koje mogu doprineti boljem kvalitetu života. Gradska opština Zvezdara i Savet za zdravlje nastaviće da realizuju i podržavaju aktivnosti namenjene očuvanju i unapređenju zdravlja građana“, istakla je Babić.

Tokom predavanja, građani su imali priliku da čuju savete lekara specijalista i nutricionista o pravilnoj ishrani, biološki vrednoj hrani i prirodnim načinima jačanja imuniteta.
Poseban naglasak stavljen je na važnost unosa namirnica sa alkalizujućim efektima, kao i na prepoznavanje biološki vredne hrane iz prirode. Stručnjaci su ukazali i na štetnost industrijski procesuiranih namirnica koje su sve zastupljenije u savremenoj ishrani.
Učesnici su govorili i o različitim terapeutskim metodama unapređenja zdravlja, prilagođenim individualnim potrebama organizma. Kao ključni faktori očuvanja zdravlja i prevencije bolesti izdvojeni su: pravilno disanje, uravnotežena fizička i psihička aktivnost, komunikacija sa prirodom i uključivanje „divlje hrane“ u ishranu.

Među temama koje su izazvale posebnu pažnju bile su značaj bundeve u ishrani, terapija u tretmanu bulimije i aromaterapija.
Na predavanju su govorile:
Vesna Zečević, nutricionista-dijetetičar, Anđelka Lazarević, vanredni profesor u oblasti javnog zdravlja pri Evropskom centru za mir i razvoj, dr Natalija Solovjova, specijalista medicine, Akademija strukovnih studija, Visoka zdravstvena škola, i Milka Raičević, dijetetičar-nutricionista.
