Položen kamen temeljac za izgradnju Sportskog centra „Radnički” na Zvezdari

Izgradnja novog Sportsko-rekreativnog centra „Radnički“ počela je danas u ulici Vojvode Šupljikca na Zvezdari, a kamen temeljac je položio predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa našim sportistima. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić sa saradnicima, predsednik Gradske opštine Vračar dr Milan Nedeljković i drugi važni gosti.

Predsednik Vučić rekao je ovom prilikom da je zbog prebogate istorije Sportskog društva „Radnički” država opredelila veliki novac za izgradnju multifunkcionalne dvorane, te je predložio da ponese ime čuvenog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića.

Vučić je rekao da je Ivković bio usredsređen i fokusiran na budućnost „Radničkog” i želeo da ostavi nešto što će biti na ponos svim građanima Srbije, da bude njegovo zaveštanje.

– Zato vas molim da to bude zvanično ime ove dvorane, da nosi ime legendarnog Dušana Dude Ivkovića, da njegovo veliko delo ostane večno upisano u glavama svih nas i u srcima, jer je uradio mnogo za srpsko društvo i sport – rekao je Vučić.

Vremensku kapsulu u temelj, zajedno sa Vučićem, postavili su sinovi Dušana Ivkovića, Petar i Pavle, kao i džudista Aleksandar Kukolj.

Dvorana, koja će prema Vučićevim rečima biti jedna od najlepših na Balkanu, trebalo bi da bude završena za dve godine.

– Ovo će biti idealno mesto u centru grada za sve koji hoće da se bave sportom i za one koji znaju da cene tradiciju. Biće izgrađeno 187 parking-mesta, kao i sala za treninge, borilačke sportove, streljana i sve što je potrebno. Za dve godine ćemo otvoriti novu halu, ovo će biti veličanstven objekat i za uživanje svima. Projektom je predviđena izgradnja savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.025 gledalaca, uključujući administrativni deo i niz pratećih komercijalnih namena – rekao je Vučić, izrazivši uverenje da ćemo na sledećim Olimpijskim igrama imati dvocifren broj medalja i da će država našim sportistima obezbediti najbolje uslove kako bi u tome i uspeli.

U ime svih onih koji su podigli i sa ponosom nosili grb i ime Sportskog društva „Radnički” u decenijama iza nas, obratio se najstariji član Đorđe Todorović, a u ime sportista srpski reprezentativac u džudu Aleksandar Kukolj.

Ukupna bruto izgrađena površina savremenog sportskog objekta iznosiće 18.753 kvadratna metra. Multifunkcionalna sportska dvorana predviđena je za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica, kao i drugih manifestacija koje ne moraju biti isključivo sportske.

 

(Zvezdara.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: