Partizanovo dete u Zvezdari

Zdravko Kovačević, šef struke Zvezdare, potvrdio najviše ambicije, tome u prilog – angažman Partizanovog đaka Mateje Staševića

Samo slabija gol razlika u odnosu na Zemun (23:9 naspram 30:12), sprečila je Zvezdaru da se ovog novembra drugi put u nizu okiti titulom jesenjeg prvaka Srpske lige Beograd, pa ipak – popularne Bulke nemaju za čime posebno da žale.

Naime, klub sa Bulbuldera letos je gradio tim „od nule”, sa istim imao dva boda berićetniju jesen nego prošle godine, a tu je i nesumnjivo viši potencijal za prolećne izazove. Jasno je: odustajanja od Prve lige Srbije – nema!

Po završetku borbi, malo smo seli i izanalizirali polusezonu, koja je po drugi put u nizu bila veoma uspešna. Utoliko pre što je tokom leta u klub stigao veliki broj novih igrača, moramo da budemo zadovoljni postignutim, dobro smo se upakovali, znamo i šta nam nedostaje da budemo još bolji – istakao je Zdravko Kovačević, šef struke.

Odmah je i konkretizovao:

Pre svega, gro jesenje ekipe činili su fudbaleri koji su došli iz šestomesečnog neigranja, tako da očekujem da tek u nastavku dosegnu i prikažu punu formu. Istovremeno, uveliko radimo na igračkim pojačanjima. Prvo i sigurno je Mateja Stašević, Partizanovo dete, desni bek rođen 2004, koji je minulu polusezonu proveo u OFK Vršcu. Mnogo će nam značiti, a u završnim pregovorima smo sa još trojicom fudbalera, čijim angažmanom bismo „zatvorili” sve pozicije. Nadam se da ćemo uskoro moći da pričamo i o imenima.

Sa druge strane…

Za sada su nas napustili kapiten Uroš Vukićević i mladi golman Nikola Borjan. Obojica su otišli u Zemun.

Dakle, u redove jednog od glavnih rivala u borbi za prvo mesto.

– Ovo je već drugi prelazni rok u kojem kapiten i faktički jedan od najboljih igrača Zvezdare prelazi u Zemun. Prethodno se radilo o Filipu Đorđeviću. Međutim, koga nema, bez njega se može. Tu smo da vredno radimo i nastavimo da stvaramo nove, što je moguće bolje igrače.

U ovom trenutku, momci pune baterije.

Ostavio sam fudbalerima program kojeg treba da se drže kako bi tokom zime zadržali optimalan nivo spreme, mada ćemo imati dovoljno vremena i kad krenu pripreme. Prozivka je planirana za 22. januar, tako da će pred nama biti šest sedmica rada. Eventualno ćemo neki dan ranije da okupimo igrače koji dolaze na probu.

Ciljevi ostaju isti kao i sa kraja polusezone.

Znamo da je prvenstvo dugo, da je mnogo faktora u igri i da će biti mnogo prepreka i neizvesnosti, ali sam u isto vreme ubeđen i da ćemo igrački biti jači nego jesenas. Želimo i borićemo se za prvo mesto – direktan je Zdravko Kovačević.

MALI MOKRI LUG, IGALO I ELEMIR

O ozbiljnosti sa kojom će Zvezdara da pristupi srpskoligaškom proleću, govori i plan priprema.

Već smo zakazali sve prijateljske utakmice, ali je dobar deo rasporeda podložan promenama, jer bi u februaru deo pripremnog perioda trebalo da odradimo van baze, odnosno u Igalu. Ono što je sigurno je da će prva prijateljska utakmica da bude protiv mokroluške Crvene zvezde, dok smo za generalku rezervisali istog rivala kao i dve prethodne sezone, Naftagas iz Elemira – istakao je Kovačević.

34 BODA stoji na kontu Zemuna i Zvezdare, u stopu ih prati Teleoptik (33), blizu je i Ušće Novi Beograd (29)

Tagovi:

Pročitajte još: