Opštinsko takmičenje recitatora održano na Zvezdari

Na Svetski dan poezije, 21. marta, u Mesnoj zajednici „Lipov lad” održano je Opštinsko takmičenje recitatora Zvezdare pod sloganom „Nasloni uho na pesmu“. Organizatori takmičenja su Prijatelji dece Zvezdare, a pokrovitelj Gradska opština Zvezdara.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 30 recitatora iz svih 12 osnovnih i 6 srednjih škola: Zubotehnička škola, Šesta beogradska gimnazija, Geodetska tehnička škola, Farmaceutsko-fizioterapeutska škola, Medicinska škola i Sedma beogradska gimnazija.

Učenici osnovnih i srednjih škola su govorili najlepše stihove domaće i svetske poezije: od pesama Duška Radovića, Miroslava Antića, LJubivoja Ršumovića, Dejana Aleksića, do Ane Ristović, Radmile Petrović, Ognjenke Lakićević, Konstantina Galčinjskog, Gvendolin Bruks.

Nastupe recitatora ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Olivera Viktorović, glumica i Tijana Janković, glumica i predsednica organizacije Prijatelji dece Zvezdare.

U skladu sa propozicijama, iz svake takmičarske kategorije stručni žiri je odabrao po 3 najbolja recitatora koja će opštinu Zvezdara predstavljati na gradskom takmičenju.

Čestitke svim učesnicima i njihovim nastavnicima-mentorima, a pobednicima želimo mnogo uspeha na gradskom takmičenju.

Tagovi:

Pročitajte još: