Oplemenili Zvezdaru platanima i jelama

Sunčani dani pravo su vreme za sadnju drveća, što su juče iskoristili nadležni sa Savskog venca i Zvezdare i novim sadnicama oplemenili svoje opštine. Na Zvezdari je posađeno 60 jelkica.

Prva od tri lokacije na Zvezdari na kojoj je zasađeno 20 sadnica jele jeste vrtić „Zmajčić” Predškolske ustanove „Zvezdara”. Sadnji su prisustvovali Vladan Jeremić, predsednik opštine Zvezdara, sa saradnicima i Milica Pavlović, direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara”.

Opština Zvezdara će, rekao je Jeremić, u toku ove godine organizovati više akcija sadnje.

– U lokalnom akcionom planu razvoja zaštite životne sredine naše opštine, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Ministarstva životne sredine, pored zaštite i uređenja Stepinog gaja i pošumljavanja teritorija u javnoj svojini, ove godine planirano je pošumljavanje 1,6 hektara. U 2021. i 2022. na Zvezdari su održane dve akcije pošumljavanja kada je zasađeno oko 800 sadnica različitog drveća – rekao je Jeremić.

Zasađeno drveće u neposrednoj blizini OŠ „Pavle Savić“ u Mirijevu (Foto Zvezdara Vesti)

Po 20 sadnica zasađeno je i na zelenoj površini ispred Doma zdravlja Mirijevo, kao i na prostoru teretane na otvorenom „Mirijevo” koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole „Pavle Savić”.

 

(Politika.rs/Zvezdaravesti.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: