Hapšen zbog droge, čuje se sa kriminalcima: Ko je vlasnik staračkog doma koji je goreo?

Preksinoć oko 19 časova izbio je požar u staračkom domu „Milidom lux“ na Zvezdari i u njemu je nastradalo dvoje ljudi, petoro je povređeno, međutim, ono što baca senku na ceo slučaj je to što je vlasnik ovog doma Željko Sibinović, kako „Blic“ nezvanično saznaje, hapšen zbog stavljanja u promet opojnih droga, ali i da su u policijskom sistemu evidentirani kontakti sa pripadnicima različitih kriminalnih grupa.

U požaru u staračkom domu „Milidom lux“ na Zvezdari koji je izbio oko 19 časova na trećem spratu u jednoj sobi, nastradali su M. I. (82) i D. P. (92). Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar izazvala zapaljena cigareta, jer je kako tvrde deca i unuci korisnika, dementnim osobama bilo dozvoljeno pušenje.

Korisnici vraćeni u dom?

Inspektori su u staračkom domu vršili uviđaj, zbog čega nije bilo dozvoljen ulazak.

Kako se videlo na licu mesta, ceo treći sprat je izgoreo, a spoljne strane vatra je zahvatila i četvrti i peti sprat.

Unutra su bili radnici koji su se sklanjali sa prozora kada su videli kamere, a u jednom trenutku starija žena izašla je na terasu kako bi popila sok. Nekoliko minuta kasnije, izašao je stariji muškarac, zbog čega se sumnja da se u staračkom domu i dalje nalaze njihovi korisnici.

Vlasniku bačena bomba na kuću

Za ovaj starački dom se prvi put u medijima čulo 2020. godine kada je u njegovo dvorište bačena bomba. Ubrzo je objavljeno da je meta bio vlasnik koji inače živi u kući koja se nalazi u sklopu dvorišta staračkog doma.

Povređenih tada nije bilo, međutim, pričinjena je velika materijalna šteta.

Tagovi:

Pročitajte još: