Gradska opština Zvezdara dobila Gramatu Patrijarha srpskog Porfirija

Starešina Hrama Pokrova presvete Bogorodice protojerej stavrofor Jovica Vićentijević uručio je predsedniku Gradske opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću Gramatu Patrijarha srpskog gospodina Porfirija. Događaju su prisustvovali i član Veća GO Zvezdara Miroslav Marinović i Ivona Fuštić iz Kabineta predsednika GO Zvezdara.

Na Gramati je tekst sledeće sadržine:

„Porfirije,

Božjom milošću pravoslavni Arhiepiskop pećki, Mitopolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski dodeljuje ovu Gramatu Gradskoj opštini Zvezdara, na čelu sa Predsednikom opštine gospodinom Vladanom Jeremićem, za pokazanu nesebičnu saradnju i ljubav pokazanu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno prema Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Beogradu.

Darodavcu: Gradskoj opštini Zvezdara i njenim zaposlenima želimo od Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista i Presvete Bogorodice svako istinsko dobro i uspeh u njihovom daljem životu i radu.

S blagoslovom Patrijarha srpskog Porfirija”

Zahvaljujući se na tako posebno ukazanoj časti, Jeremić je rekao da je ovo najznačajnije priznanje koju je Gradska opština Zvezdara dobila.

„Trudićemo se da i u narednom periodu negujemo dobar odnos sa hramovima Srpske pravoslavne crkve na našoj opštini i nastavićemo da pomažemo njihov rad i u narednim godinama”, istakao je predsednika Jeremić.

Gradska opština Zvezdara finansijski je pomogla uređenje Hrama Pokrova presvete Bogorodice koji je jedn od najlepših hramova na Zvezdari.

(Zvezdara.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: