(FOTO) Povodom obeležavanja Dana opštine Zvezdara delegacija SUBNOR posetila Opštinu

Povodom Dana opštine Zvezdara, (16. oktobar), i 80 godina od oslobođenja Zvezdare u Drugom svetskom ratu, danas je delegacija koju su činili Budimir Damjanović član Gradskog odbora Beograd SUBNOR, kao i Nebojša Denić i Nada Dragoslavac članovi UBNOR Zvezdara, posetila Gradsku opštinu Zvezdara u kojoj su ih primili zamenik predsednika GO Zvezdara Miloš Bulatović i predsednica Skupštine GO Zvezdara Nevena Stanić sa saradnicima.


U ime Gradske opštine Zvezdara prisutne je pozdravio Miloš Bulatović koji je rekao da Opština Zvezdara neguje sećanje na učesnike oslobodilačkih ratova, a posebno na one koji su položili živote u odbrani zemlje. On je poželeo da dobra saradnja Opštine Zvezdara i UBNOR i SUBNOR bude nastavljena i da mladi više ne polažu živote da bi se od neprijatelja odbranila slobodna Srbija.

Predstavnici opštinske i gradske organizacije SUBNOR zahvalili su se na prijemu i pohvalili višegodišnju dobru saradnju sa Opštinom Zvezdara istakavši da će Opštini Zvezdara, na Dan oslobođenja Beograda-20. oktobra, biti uručeno priznanje „Boračko srce”.

Nakon prijema u Opštini, predstavnici Gradske opštine Zvezdara i UBNOR  položili su vence na spomenik poginulim učenicima u ratu 1941-1945, kod Šeste beogradske gimnazije, a vence su položili i predstavnici VI beogradske gimnazije i drugi.

Predstavnici Opštine i UBNOR su povodom Dana opštine Zvezdara položili vence i na spomenik kod Mesne zajednice „Mirijevo”, koji je podignut palim borcima iz Mirijeva tokom Drugog svetskog rata.

Tagovi:

Pročitajte još: