(FOTO) Održan festival „Inkluzijada“ u Zvezdarskoj šumi

Festival „Inkluzijada“, u organizaciji Akademske inkluzivne asocijacije i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zvezdara, održan je u nedelju, 20. oktobra, u Zvezdarskoj šumi. Cilj festivala je promocija inkluzije u društvu.

Događaju su prisustvovali članovi Veća GO Zvezdara Miloš Tošić i Milena Babić. ,,Koncert Inkluzijada je jedan sjajan događaj koji promoviše na prvom mestu zajedništvo, uključenost, jednakost između osoba sa izazovima u razvoju, kao i osoba bez izazova u razvoju. Imaćemo priliku da uživamo u muzici, druženju i to je ono što će Opština Zvezdara uvek podržavati“, rekao je Tošić.

Program je obuhvatio bogat muzički i zabavni sadržaj. Centralni deo programa obeležili su nastupi muzičkih sastava „Kandža, Kodža i Nebojša” i „Samostalni referenti”, uz brojne druge izvođače, uključujući ,,PopRock”, ,,Tribute band“ Milan Mladenović – Mimikrija, ,,Zero two“, Štrokere, Hor srbištine i Osnovnu muzičku školu „Vladimir Đorđević”.

Osim muzike, festival su obogatiti i nastup plesne grupe „Aurora”, kao i različite aktivnosti poput muzičkog pub kviza, „beer pong“-a i besplatne razmene knjiga.

„Inkluzijada“ promoviše značaj inkluzije, jednake šanse i osvešćivanje da hendikep nije prepreka. Festival je okupio i sugrađane sa i bez hendikepa, stvarajući prostor za zajedništvo kroz kulturu i zabavu. Organizatori su, uz pomoć volontera, planirali i ekološku akciju čišćenja šumskog prostora nakon festivala.

Tagovi:

Pročitajte još: