Dušan Kovačević ispitivan o paljenju džipa supruge Đorđa Višackog na Zvezdari

Beogradska policija po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva i dalje radi na otkrivanju svih činjenica u vezi sa paljenjem džipa supruge Đorđa Višackog, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije i bivšeg reprezentativca u veslanju. Vozilo „folksvagen tuareg“, podsetimo, pronađeno je gotovo potpuno ugljenisano 10. aprila ove godine, u Ulici Laze Tokića na Zvezdari. U požaru je oštećeno još jedno vozilo, a brzom reakcijom vatrogasaca sprečeno je dalje širenje vatre.

U sklopu predistražnog postupka koji se vodi povodom ovog događaja, kako saznajemo, policija je u svojstvu građanina ispitala Dušana Kovačevića, predsednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije. Posle ispitivanja, Kovačević je i poligrafski testiran.

Ispitivan sam na okolnosti podmetanja bombe pod džip supruge Đorđa Višackog, odnosno da li sam učinio ili organizovao ovo krivično delo. Odgovarao sam i na pitanja da li sam organizovao navijače „Crvene zvezde“ da fizički nasrnu na decu Višackog i delegate veslačkih klubova koji su na vanrednoj sednici Skupštine VSS glasali protiv smene sadašnjeg rukovodstva Saveza. Posle sat vremena ispitivanja pitali su me da li pristajem da idem na poligrafsko testiranje. Rezultati poligrafskog ispitivanja su pokazali da sam na sva pitanja dao iskrene odgovore, odnosno da sam „prošao“ testiranje. Ispitivanje i poligrafsko testiranje ukupno je trajalo duže od četiri časa – rekao je Kovčaveić nakon saslušanja u policiji.

U Prvom osnovnom tužilaštvu nisu želeli da otkrivaju da li je, osim Kovačevića, još neko saslušavan povodom paljenja džipa supruge generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije. Iznošenjem detalja u vezi sa ovim slučajem, kako nam je rečeno, bila bi narušena tajnost pretkrivičnog postupka koji je u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je nakon obavljenog uviđaja utvrdila da na vozilo nije postavljena eksplozivna naprava, već da je poliveno zapaljivom tečnošću, najverovatnije benzinom, a potom zapaljeno. Kako bi se utvrdile sve okolnosti požara, policija je uzela snimke sa sigurnosnih kamera koje su “pokrivale” prostor na kom se džip nalazio.

Kako nezvanično saznajemo, inspektori su na mestu događaja obavili razgovor i sa vlasnicom “folksvagena tuarega”. Ona je rekla da pretnje nije dobijala i da ne zna šta se dogodilo.

(Politika.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: