(FOTO) Svečanom akademijom obeležen Dan opštine Zvezdara

Svečanom akademijom, koja je održana u prepunoj sali Teatra „Vuk”, pred predstavnicima rukovodstva Gradske opštine Zvezdara, zaposlenima u Upravi GO Zvezdara i gostima, obeležen je Dan opštine Zvezdara, 16. oktobar.


Nakon Himne Beograda i Himne Srbije, prikazan je film o Zvezdari, a onda je prisutne pozdravio predsednik Gradske opštine Zvezdara Mihailo Dosković koji je rekao da možemo biti ponosni na ono što je u prethodnom periodu urađeno na Zvezdari.


„Na današnji dan kada proslavljamo Dan opštine možemo biti ponosni na sve što smo tokom godine uradili na Zvezdari. Naši najmlađi sugrađani dobili su prostor za igru a naši najstariji sugrađani dobili su nove prostore za odmor, najveći broj ulica dobio je novi izgled, nagradili smo đake generacije i učenike koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima i njihove nastavnike i mentore. Oni su naše blago, naša budućnost i nastavićemo da ih podržavamo na svakom koraku. Ponosni smo posebno što smo jedna od najbrže rastućih opština u Beogradu a što nas posebno raduje, je to što beležimo pozitivan prirodni priraštaj i novorođene Zvezdarce nagrađujemo paketima dobrodošlice, decu auto sedištima, poznati smo po pozorištu „Zvezdarištu“, kao i „Letnjim danima na Olimpu”. Nastavićemo da poboljšamo kvalitet života na Zvezdari i redovno organizujemo sastanke u Opštini sa građanima kako bismo čuli nove predloge i ideje. U protekla tri meseca Opštini se obratilo blizu 400 građana koji su izneli svoje molbe i predloge od kojih smo veliku većinu rešili u najkraćem roku. Investicije koje će u budućem periodu poboljšati kvalitet života na Zvezdari su završetak gasifikacije kojom će više od 4000 Zvezdarskih domaćinastava biti gasifikovano i izgradnja hale Sportskog društva „Radnički“, jer su ove dve investicije vredne blizu 30 miliona evra. Građane Zvezdare očekuje izgradnja metroa, proširenje ulice Bulevar kralja Aleksandra i izgradnja novih vrtića i škola. Svakog dana činimo novu istoriju Zvezdare i učinićemo da ona bude još bolja, snažnija i lepša“, rekao je Dosković.


U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su Dečji hor Prvog beogradskog pevačkog društva, Kulturno umetničko društvo „Branko Cvetković”, Nađa Gađanski, učenica Osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“ i Daria Ristić, učenica Osnovne škole „Pavle Savić“.

Moderator programa bila je Tijana Milošević.

Tagovi:

Pročitajte još: