Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi održana ispred GO Zvezdara

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je danas na trgu ispred Gradske opštine Zvezdara. Transfuziomobil Instituta za transfuziju krvi ponovo je privukao pažnju Zvezdaraca i prolaznika koji su želeli da budu humani i daju krv.

Među onima koji su se odazvali apelu i dobrovoljno dali krv bila je i članica Veća GO Zvezdara dr Gordana Mišev koja je rekla:

„Mnogi među nama su bili u situaciji da imaju ili poznaju nekog kome je u datom trenutku bila neophodna transfuzija krvi. Dobrovoljno davanje krvi je oblik solidarnosti prema građanima kojima je ta krv potrebna i ujedno jedan vid društvene odgovornosti, koji podstiče negovanje zdravih stilova života i navika. Krv dajem od 1996. godine i mislim da bi svaka zdrava osoba, makar povremeno, trebala dobrovoljno da da krv. To je jedan human gest koji nekom može spasiti žiivot, posebno u letnjem periodu kada je odziv dobrovoljnih davalaca slab, a razni zdravstveni problemi ili saobraćajne nesreće, učestale. Plato GO Zvezdara tradicionalno je mesto za postavljanje transfuziomobila Instituta za transfuziju krvi i apelujem na građane da svrate i načine jedan pre svega human, ljudski gest”.

U saradnji koja traje više godina, akcija je realizovana u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Gradske opštine Zvezdara, uz asistenciju volontera CK Srbije.

Tagovi:

Pročitajte još: