PRIKUPLJALI NOVAC ZA LEČENJE DRUGARA: Učenici OŠ „Veljko Dugošević“ sa Zvezdare juče položili test humanosti

DVORIŠTE Osnovne škole „Veljko Dugošević“ na Zvezdari juče je bilo ispunjeno humanošću i dečjom grajom.

U ovoj prestoničkoj osmoletki učenici, zaposleni, roditelji ali i mnogobrojni posetioci zajedno su prikupljali pomoć za lečenje dvojice đaka ove škole, Mateju Vukoja i Pavla Tasića. U sklopu jučerašnjeg bazara „Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima“, bio je organizovan bogat program.

Sunčano vreme na Zvezdari dodatno je ulepšao i bazar. Učenici su se danima pripremali kako bi kao pravi profesionalci pripremili program koji je trajao tri sata. Bilo je onih koji su plesali, svirali gitaru, recitovali, pevali i prodavali razne đakonije kako bi za svoje drugare prikupili neophodan novac za lečenje.

Bilo je sjajno, sve je prošlo kako treba, malo smo se plašili kiše, ali srećom nije ga bilo – rekla je za „Novosti“ organizatorka Danijela Đulčić. – Uspeli smo da prikupimo 1.100.000 dinara, veliki broj ljudi se odazvao našem pozivu. Međutim, ovo nije konačna cifra jer je za 20. jun planirana i jedna predstava na kojoj će se takođe prikupljati sredstva za lečenje. Deca su bila divna bili su nasmejani i trudili su se da što bolje da se pripreme za bazar. Mnogi su želeli da učestvuju u programu na bini, jedva smo uspeli da se uklopimo u ta tri sata. Zaista imamo divnu decu.

Posetioci su juče na štandovima u dvorištu škole mogli da pazare napitke koje su pravili mališani, ručne radove, biljke, kolače i slatkiše, ramove za slike. Posetioci i mališani bili su u prilici juče da se druže i sa poznatima koji su došli na bazar, među njima su bili glumci Andrija Milošević i Milan Kalinić, a operska pevačica Nataša Tasić Knežević otvorila je jučerašnji bazar.

Deca su juče učestvovala i u orijentiringu i takmičenju u fudbalu, a posetioci su bili u prilici da upoznaju i učenike OŠ „Veljko Dugošević“ koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima.

(Novosti.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: