Opština Zvezdara obeležila Svetski dan zdravlja

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja u GO Zvezdara je, u skladu sa preporukama opštinskog Saveta za zdravlje,održano predavanje na temu „Palijativno zbrinjavanje-gde smo sada”. Događaju su prisustvovali predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić, član Veća GO Zvezdara i predsednik opštinskog Saveta za zdravlje Dušan Ignjatović sa saradnicima. Događaj su organizovali Udruženje medicinskih sestara Srbije i Udruženje zdrvstvenih radnika i saradnika Republike Srbije „Eskulap”.

Vladan Jeremić je, u ime GO Zvezdara, pozdravio prisutne i rekao da je počastvovan što je deo ovogskupa, jer je palijativno zbrinjavanje vrlo bitno za opštinu Zvezdara, pošto na njenoj teritoriji već postoje dve ustanove koje se bave palijativnim zbrinjavanjem pacijenata-KBC Zvezdara i Bel hospis.
Jeremić je istakao da će GO Zvezdara, u okviru svojih mogućnosti, nastojati da radi na tome da predstavi koliko je palijativno zbrinjavanje pacijenata značajno u ekonomskoj, socijalnoj i kulturnoj sferi.

Nakon ovoga, Vladan Jeremić i Dušan Ignjatović su obišli Humanitarni bazar koji su u holu Opštine realizovali volonteri Volonterskog servisa Zvezdare, sa koga je sav prihod namenjen za lečenje Sergeja Milićevića, dvanaestogodišnjeg Zvezdarca. Na štandu su se našli unikatni upotrebni predmeti sa vaskršnjim i prolećnim motivima napravljeni na kreativnim radionicama Servisa, udruženja „Hleb života“ i „Dve moje zlatne ruke“.

U holu Opštine postavljeni su štandovi na kojima su građani imali priliku da izmere pritisak, glikemiju i telesnu težinu, a bio je dostupan i info materijal o postojećim programima podrške i pomoći na teritoriji Zvezdare u oblasti unapređenja zdravlja i kvaliteta svakodnevnog života. Na štandovima su dežurali učenici/ce Medicinske škole „Zvezdara“.

Pored ovoga, u amfiteatru Beogradske akademije poslovnim i umetničkih strukovnih studija Jelena Vulić, psiholog i terapeut, održala je edukaciju na temu „Digitalizacija i mentalno zdravlje“ kojoj su prisustvovali studenti i učenici đačkih parlamenata i srednjih škola sa Zvezdare.

Tagovi:

Pročitajte još: